top of page

6 viikon ohjelma
teknisestä tekoälyturvallisuudesta.

Yhteistyössä Tutke ja Effective Altruism Finland

Mitä?

Tänä kesänä Tutke järjestää kuuden viikon mittaisen bootcampin, joka keskittyy tekniseen tekoälyturvallisuuteen ja pohjautuu laajasti arvostetun ARENA-kurssin opetussuunnitelmaan.

 

Ohjelma alkaa viiden viikon etäjaksolla, jonka aikana osallistujat perehtyvät ARENAn materiaaleihin kurssiohjaajan tukemana. Viimeisellä viikolla kokoonnutaan yhdessä Helsinkiin työskentelemään omien tekniseen tekoälyturvallisuuteen liittyvien projektien parissa, hyödyntäen kurssilla opittuja taitoja.

 

Etsimme osallistujia, joille on tärkeää, että tekoälyn kehitys etenee pitkällä aikavälillä hyvin, ja jotka suhtautuvat vakavasti edistyneen tekoälyn teknisten riskien ymmärtämiseen ja ratkaisemiseen.

 

Lisätietoa käyttämästämme opetussisällöstä löydät ARENA-kurssin nettisivulta.

 

Kysyttävää? Lähetä sähköposti info@tutke.org.
 

Milloin ja missä?

Hakulomake sulkeutuu: perjantaina 30.5.
 

Kurssi koostuu kahdesta osasta: 

  • Etäjakso 16.6.2025.-20.7.2025

  • Lähijakso Helsingissä 21.7.2025-27.7.2025

Sisältö

Seuraamme ARENA-ohjelman opetussuunnitelmaa hieman kevennetyssä muodossa, jotta työmäärä pysyy hallittavana, mutta oleellinen tekninen syvyys säilytetään.

Tarjoamme kaksi eri sitoutumistasoa:

  • Olennainen: ~20 tuntia viikossa

  • Kattava: ~40 tuntia viikossa


Osallistujien odotetaan käyttävän ohjelmaan vähintään 20 tuntia viikossa. Tähän sisältyy opetusmateriaalin läpikäynti, harjoitustehtävien tekeminen, yhteiset työskentelyhetket, sekä yhteistyö muiden osallistujien kanssa.
 

Osallistujat saavat tukea kurssiohjaajalta, jakavat viikoittaiset päivityksensä, osallistuvat ohjattuihin keskusteluihin, ja saavat tukea työskentelyyn ryhmissä.

Kurssin tiedot

  • Kenelle ohjelma sopii?
    Erityisesti toivomme hakemuksia henkilöiltä, jotka täyttävät useimmat tai kaikki seuraavista kriteereistä: Vahva kiinnostus tekoälyn turvallisuuteen ja halu edistää tekoälyjärjestelmien kehitystä kohti positiivisia vaikutuksia tulevaisuudessa Hyvät matemaattiset taidot, erityisesti lineaarialgebrassa, differentiaali- ja integraalilaskennassa, sekä todennäköisyyslaskennassa Kokemusta Python-ohjelmoinnista ja sujuvat ohjelmointitaidot Mahdollisuus osallistua lähiviikkoon Helsingissä (asuu pääkaupunkiseudulla tai voi matkustaa sinne) Jos olet epävarma täytätkö kriteerit, suosittelemme hakemaan silti – kaikki taustat ja kokemustasot ovat tervetulleita!
  • Miten ohjelma on rakennettu?
    Ohjelma kestää kuusi viikkoa: Etäjakso (viikot 1–5): Osallistujat osallistuvat säännöllisiin yhteisiin työskentelyhetkiin, saavat tukea kurssiohjaajalta, jakavat viikoittaiset päivityksensä ja tekevät yhteistyötä muiden osallistujien kanssa. Tarjoamme kaksi eri sitoutumistasoa erilaisten aikataulujen mukaan: Olennainen: ~20 tuntia viikossa Kattava: ~40 tuntia viikossa Osallistujat jaetaan ryhmiin valitun sitoutumistason perusteella. Lähijakso Helsingissä (viikko 6): Ohjelman viimeinen viikko järjestetään Helsingissä ja sisältää päivittäisiä, kurssiohjaajan tukemia työskentelysessioita maanantaista torstaihin. Viikko huipentuu projektien esityksiin perjantaina. Viikonloppu on varattu sosiaalisille tapahtumille ja syvällisille keskusteluille AI-turvallisuudesta.
  • Onko bootcamp maksuton?
    Kyllä, ohjelmaan osallistuminen on maksutonta. Pääkaupunkiseudun ulkopuolelta saapuville osallistujille tarjotaan majoitus lähiviikolla Helsingissä. Pyrimme kattamaan matkakustannuksia mahdollisuuksien mukaan, mutta emme voi taata tätä kaikissa tapauksissa. Osallistujien tulisi varautua kattamaan omat ruokailu- ja muut henkilökohtaiset kulunsa.
  • Miten saan tukea, jos minulla on kysyttävää tai jään jumiin kurssin aikana?
    Osallistujia tukee kurssiohjaaja Vili Kohonen, matematiikan tohtoriopiskelija ja ARENA-ohjelman (kevät 2025) virallinen osallistuja. Hän tuntee kurssimateriaalin omakohtaisesti ja tarjoaa ohjausta koko ohjelman ajan.
bottom of page